Artiklar, reportage och inspiration om den digitala världen och tech

ANNONS

Miljövänliga Alternativ till Bottenmålning för Fritidsbåtar

SPONSRAT INNEHÅLL
Dela:

Miljövänliga Alternativ till Bottenmålning för Fritidsbåtar

Sverige är känt för sitt rika båtliv, men med det ökade antalet fritidsbåtar följer även en ökad risk för påväxt av vattenlevande organismer under båten. Traditionellt har bottenmålning varit det vanligaste sättet att hålla båtens botten ren under säsongen. Men med ökad medvetenhet om miljökonsekvenserna av giftiga bottenfärger och behovet av att skydda havsmiljön, letar många båtägare efter miljövänligare alternativ. Här är några effektiva och miljövänliga alternativ till traditionell bottenmålning:

Båtbottentvätt:

En båtbottentvätt fungerar på liknande sätt som en biltvätt, men den är designad för att tvätta båtens botten under vattnet. Denna metod är effektiv så länge havstulpanerna inte har fått fäste ordentligt. Priset för en tvätt ligger vanligtvis runt 500 kronor och behöver utföras 4-8 gånger per säsong.

Tvätta själv:

Att regelbundet borsta båtens botten med en borste och cyklop kan vara ett kostnadseffektivt sätt att hålla botten ren. Detta kräver dock regelbundenhet och engagemang från båtägaren.

Ultraljudsteknik:

Ultraljudssändare kan användas för att skapa vibrationer som stör tillväxten av havstulpaner och andra organismer under båten. Denna metod kan vara effektiv och priset varierar vanligtvis mellan 6000 och 15000 kronor beroende på båtens storlek.

Båtlyft:

Att förvara båten ovanför vattenytan med hjälp av en båtlyft är ett effektivt sätt att eliminera påväxt under båten. Sunstream Boatlifts Nordic AB erbjuder båtlyftar med olika modeller och lyftkapaciteter. Priserna börjar från cirka 100 000 kronor och uppåt beroende på modell och kapacitet. Fördelarna med båtlyft inkluderar även möjligheten att förvara båten året runt och minska kostnaderna för vinterförvaring.

Sötvattenförvaring:

Att förvara båten i sötvatten eller köra in den i sötvatten regelbundet kan hjälpa till att döda vattenlevande organismer som har satt sig under båten.

Det finns fler metoder för att bekämpa påväxt. Men dessa några av de mest använda och miljövänliga alternativen. Bland dem är båtlyft det enda alternativet som helt eliminerar påväxt och minimerar behovet av giftiga bottenfärger. För mer information om miljövänlig båtlyft, kontakta Sunstream Boatlifts Nordic AB på www.sunstreamboatlifts.se.

SPONSRAT INNEHÅLL
Dela:

NYHETSBREV

VI JOBBAR MED DAGENS TECH

Anna Dovre Skribent
Victor Wennberg Affärschef och digital strateg
Therése Berglin Skribent
Fredrik Montell SKRIBENT
Tina Hjort Svensson Skribent

RELATERADE ARTIKLAR

ANNONS
ANNONS