Artiklar, reportage och inspiration om den digitala världen och tech

ANNONS

10 bra saker vi ska förvänta oss av iPhone 2023

The iPhone 2023 is set to be one of the most exciting releases from Apple yet. With much anticipation surrounding what new features and capabilities it will have, here are 10 things you can expect from the latest edition of the iconic iPhone. iPhones som släpps 2023 får anses vara en av de mest spännande iPhone-släppen på länge. Alla är som vanligt nyfikna på vilka features och möjligheter som kommer med de nya modellerna. Här är 10 saker du kan förvänta dig från den senaste iPhonen!

Bättre batteritid
iPhone lovar att erbjuda betydande förbättringar av batteritiden jämfört med sina föregångare. Detta innebär att användarna kommer att kunna njuta av en längre tid med sina telefoner innan de behöver ladda dem. Detta är till stor del tack vare nya tekniska framsteg inom energieffektiva konstruktioner och nya batterisystem i själva telefonen.

Avancerad ansiktsigenkänning
Tekniken för ansiktsigenkänning i iPhone kommer att vara ännu mer avancerad än tidigare modeller, med en ny sensormatris som gör det möjligt att förbättra precisionen vid ansiktsigenkänning jämfört med äldre versioner. Detta ska även öka säkerheten när man använder funktioner som Face ID eller låser upp själva enheten, samtidigt som det blir ett enklare sätt för användarna att autentisera sig snabbt och säkert varje gång de använder sin enhet.

Ännu bättre kamera
Kameran på iPhones kommer att förbättras avsevärt och erbjuda förbättrad bildkvalitet och bättre prestanda i svagt ljus tack vare ett uppgraderat linssystem och större sensorstorlek som gör det möjligt att bättre fånga detaljer i foton som tas med enhetens kameraapp eller appar från tredje part. Dessutom kommer videoinspelningslägen som 4K-upplösning även fortsättningsvis att stödjas på den här enheten, vilket gör det möjligt att spela in videos av dramatiskt högre kvalitet via kamerasystemet jämfört med äldre iPhones.

Stöd för 5G-nätverk
Nästa generations iPhone kommer också att introducera stöd för 5G-nätverk som lovar betydligt snabbare nedladdningshastigheter än nuvarande nätverk och som öppnar upp en hel mängd streaming-, spel- och andra alternativ för användare som vill ha ultrasnabba anslutningar när de använder sina enheter utanför WiFi-nätverk, till exempel hemma eller på skolan.

Bättre stöd för Augmented Reality (AR)
Augmented Reality (AR) har blivit alltmer populärt ända sedan det introducerades i mobiltelefoner 2017 och nu med utvecklingen av ARKit 3 på iOS 14 kan användare förvänta sig ännu mer sofistikerade AR-applikationer som är tillgängliga direkt på deras telefoner, när iPhone lanseras senare i år. Kombinationen av 5G-nätverkskoppling och Apples avancerade AR-programvara bör ge nära realistiska upplevelser direkt ur fickan!

AI-assistenter
AI-assistenter som Siri eller Alexa har blivit vanliga idag men det förväntas att Apple kommer att integrera dem ytterligare i sina produkter allteftersom utvecklingen fortsätter för att göra dem mer effektiva och kapabla än tidigare; detta kan resultera i att vissa avancerade funktioner låses upp i tredjepartsapplikationer eller att inbyggd funktionalitet genomsyrar hela iOS 14.

Skärm från kant till kant och 3D-geststyrning
Med ryktena om att Apple äntligen kan komma att införa kant-till-kant-skärmar för iPhones kommer en mängd potentiella fördelar som skulle följa med sådana konstruktioner, inklusive förbättrade betraktningsvinklar, större skärmstorlekar utan att öka den totala storleken, och mer spännande 3D-gester som skulle ge användarna oöverträffad kontroll över hur de interagerar med sina enheter.

Trådlös laddningsteknik och USB C-anslutningar
Trådlös laddning har sakta men säkert fått fäste i smartphone-utbudet på sistone så det borde inte komma som en alltför stor överraskning att vi kan få se något liknande implementerat i nästa generation av iPhones; det skulle potentiellt kunna ge dem en extra fördel jämfört med andra premiummobiler som för närvarande finns på marknaden samtidigt som det banar väg för framtida praktiska lösningar som drar nytta av kraftöverföring genom luftvägar istället för att kräva fysisk kontakt mellan laddningsbas/smartphone.

Dessutom har det också förekommit rapporter om att Apple kan komma att införa USB C-kontakter även på sina kommande enheter, vilket skulle öppna upp för tillbehörsfunktioner som aldrig tidigare setts på smartphones som företaget hittills släppt.

Design on point
Apple brukar vara ganska bra på att se till att deras produkter ser estetiskt tilltalande ut, inte bara inuti utan också utanpå; men om ryktena är sanna kan vi få se några verkligt banbrytande designförändringar framöver som inkluderar vattentäta konstruktioner som traditionellt setts endast i avancerade Android-flaggskeppsmodeller tillsammans med minifierade komponenter som tar mindre plats samtidigt som de levererar jämförbara prestandastandarder som vi konsumenter för närvarande förväntar oss.

Hårdvara
Dela:

NYHETSBREV

VI JOBBAR MED DAGENS TECH

Anna Dovre Skribent
Victor Wennberg Affärschef och digital strateg
Therése Berglin Skribent
Fredrik Montell SKRIBENT
Tina Hjort Svensson Skribent

RELATERADE ARTIKLAR

Välj rätt dator! Pc eller Mac? Välj rätt dator! Pc eller Mac? Ska jag välja Mac eller PC för min verksamhet?

Som företagare har du många olika roller. Du är ansvarig för den dagliga driften av ditt företag, likväl för den långsiktiga planeringen och strategin. Dessutom är du också ansvarig för ditt företags ekonomi. En robust dator som är anpassade för just dina behov och ett digitalt ekosystem du gillar är en stor hjälp!

ANNONS
Tänk på detta när du påbörjar projekt inom AI utveckling

AI har snabbt gått från att vara en utopisk, eller enligt somliga, en dystopisk framtidsvision till att bli ett buzzword. Kanske är det inte så konstigt med tanke på dess outtömliga potential. Men har du ännu inte börjat dra nytta av AI i din organisation fullt ut, så är det hög tid att hoppa på tåget.

ANNONS