Artiklar, reportage och inspiration om den digitala världen och tech

ANNONS

Trafiken från Google är fortfarande het men hur kommer SEO att utvecklas 2023?

SEO utvecklas ständigt i takt med att tekniken går framåt, vilket innebär att det är viktigt för företag att hålla sig uppdaterade om de senaste trenderna och förändringarna för att behålla en konkurrensfördel i den digitala världen. Några saker och tekniker att hålla koll på under 2023 kommer att vara röstsökoptimering, mobile-first indexing, artificiell intelligens och teknik för maskininlärning. Dessa kan komma att spela en viktig roll för att hjälpa företag att maximera sin digitala närvaro på nätet. Med dessa tips i åtanke kan du vara bättre förberedd för att lyckas med din SEO-strategi nästa år!

Sökmotoroptimering (SEO) förändras ständigt och 2023 kommer inte att vara något undantag. I takt med att tekniken går framåt, gör även de tekniker som används för att optimera synligheten på nätet generellt det. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och förändringarna inom SEO så att du kan maximera din digitala närvaro och den förtjänade trafiken. Så hur kommer SEO att se ut år 2023? Låt oss dela upp det i några intressanta spaningar vi gjort.

Optimering av röstsökning 

Med den ökande populariteten för röstsökande enheter som Alexa, Google Home och Siri kommer röstsökoptimering att bli allt viktigare för företag som vill skaffa sig ett försprång i den digitala världen och vara rustade för framtiden. Röstsökningar är mer konversationella än traditionella textsökningar, vilket innebär att företag måste ge svar på frågor som ställs av dessa virtuella assistenter för att synas i sökresultaten. Detta innebär att företagen måste fokusera på att tillhandahålla detaljerat innehåll som svarar på relevanta frågor från potentiella kunder med hjälp av naturligt språk.

Search Engine Journal har fördjupat sig inom röstsök, läs artikeln om ”VOICE SEARCH” här.

Optimera för mobil indexering först

”Mobile-first indexing”, att helt enkelt försöka ranka för sökningar utförda i en mobiltelefon först, har fått ökad spridning under några år nu och kommer att fortsätta att vara en viktig del av SEO under 2023. Denna teknik betonar att optimera webbplatser för mobila enheter först istället för stationära datorer eller bärbara datorer. Mobila enheter har blivit alltmer populära under de senaste åren, och många människor använder dem som sin primära enhet för webbsurfning. Därför måste företag se till att deras webbplatser är optimerade för mobila enheter om de vill förbli konkurrenskraftiga år 2023 och framåt. Detta innebär bland annat att de ska ha snabba laddningstider och vara lätta att navigera på små skärmar. Vi hittade en del intressant statistik på Research.com som ni hittar här

Artificiell intelligens och maskininlärning 

AI och maskininlärning är två tekniker som redan har revolutionerat vårt sätt att tänka på SEO, men de kommer att fortsätta att vara viktiga delar av SEO 2023 och sannolikt i många år framåt. AI kan hjälpa till med uppgifter som sökordsidéer och analys medan maskininlärning kan hjälpa till att identifiera brister i webbplatsens innehåll och förbättra webbplatsens kvalitet överlag genom att lära sig av användarnas beteendemönster över tid. Genom att utnyttja AI och teknik för maskininlärning kan företag optimera sin digitala närvaro mer effektivt än någonsin tidigare!

Slutsats: 

Att ”göra som vi alltid ha gjort” är inte ett alternativ när det kommer till SEO (Sökmotoroptimering), här gäller det att hänga med och att våga testa nya vägar och tekniker. Det är inte helt omöjligt att de snabba förändringarna kommer att innebära att nya tjänster skapas där företag likväl som att köpa SEO, köper tjänsten framtidsspaning av konsulter, oftare än idag!

Lycka till med söktrafiken!

Inom kort publicerar vi en artikel där vi tittar närmare på hur sök i TikTok, Youtube och Instagram utvecklas, fungerar och hur du kan dra nytta av att vara tidigt på bollen.

Sökmotorer
Dela:

NYHETSBREV

VI JOBBAR MED DAGENS TECH

Anna Dovre Skribent
Victor Wennberg Affärschef och digital strateg
Therése Berglin Skribent
Fredrik Montell SKRIBENT
Tina Hjort Svensson Skribent

RELATERADE ARTIKLAR

ANNONS
Hiroy är ett få renodlade svenska rekryterings- och bemanningsföretagen inom digital marknadsföring. Hiroy är ett få renodlade svenska rekryterings- och bemanningsföretagen inom digital marknadsföring.
Arbete & Karriär
SPONSRAT INNEHÅLL
”Bemanning och rekrytering av digitala experter och marknadsfolk, det är det vi kan”. Dagenstech.se har träffat HIROY!

När det kommer till det skiftande digitala marknadsföringslandskapet så krävs det att företag anställer personer med olika färdigheter i stället för att bara anställa kandidater med fokus på teknik. Även om teknisk kompetens är viktig i alla digitala roller är det lika viktigt att anställa kandidater som också har kreativitet, intuitivt beslutsfattande och analytiskt tänkande - alla egenskaper som kan bidra till att ge nya perspektiv, idéer, och lösningar. Men hur hittar och attraherar företagen rätt talanger? Dagens Tech har träffat HIROY för prata om bemanning och rekrytering inom marknadsföring.

TikTok för företagare – lönsamt eller oseriöst?

TikTok är en av de snabbast växande sociala plattformarna i världen. Den videobaserade appen nådde 1 miljard månatliga aktiva användare över hela världen från och med september 2021. Det gör TikTok till ett självklart nav för återförsäljare att hitta, ansluta och interagera med konsumenter.

ANNONS