Artiklar, reportage och inspiration om den digitala världen och tech

ANNONS

WordPress eller Wix? Ställ dig dessa 10 frågor innan du fattar beslut.

Funderar du på att bygga en webbplats för ditt företag? I så fall har du förmodligen stött på både Wordpress och Wix. Även om dessa två alternativ båda kan få jobbet gjort finns det några subtila skillnader mellan dem. För att se till att du väljer den som passar bäst för dina behov och mål kommer vi att lista 10 nyckelfrågor i det här blogginlägget så att du kan bedöma vilken plattform som är rätt för dig. Fortsätt läsa för att vara säker på ditt beslut!

1. Vad har du för budget?

Om du har en liten budget är Wix förmodligen det bästa alternativet. Wix har en gratis plan som du kan använda för att skapa en webbplats. WordPress har också en gratis plan, men den är inte lika omfattande. Om du är villig att spendera lite pengar har både WordPress och Wix betalplaner som erbjuder fler funktioner och fördelar.

2. Vilken är din nivå av teknisk expertis?

Om du inte är särskilt tekniskt kunnig är Wix förmodligen det bättre alternativet för dig. Wix är en drag-and-drop-webbplatsbyggare, vilket innebär att den är lätt att använda och inte kräver några kunskaper om kodning. WordPress är lite mer komplext och kräver vissa grundläggande kunskaper i kodning.

3. Vilken typ av webbplats vill du skapa?

Om du vill skapa en enkel webbplats kommer både WordPress och Wix att fungera för dig. Om du däremot vill skapa en mer komplex webbplats är WordPress förmodligen det bättre alternativet. WordPress erbjuder fler funktioner och mer flexibilitet än Wix.

4. Vill du kunna skräddarsy din webbplats?

Om du vill kunna skräddarsy din webbplats är WordPress det bättre alternativet. Med WordPress kan du installera teman och plugins för att ändra utseendet och känslan på din webbplats. Du kan också redigera koden för att ytterligare anpassa din webbplats. Med Wix kan du ändra färgschemat och typsnittet på din webbplats, men du kan inte göra mer betydande ändringar.

5. Behöver du funktionalitet för e-handel?

Om du behöver e-handelsfunktionalitet (dvs. om du vill sälja produkter eller tjänster online) är WordPress det bättre alternativet. WordPress har många e-handelstillägg som du kan använda för att förvandla din webbplats till en nätbutik. Wix har också e-handelsfunktionalitet, men den är inte lika omfattande som vad WordPress erbjuder.

6. Behöver du en blogg?

Om du behöver en blogg är WordPress det bättre alternativet eftersom det ursprungligen utformades som en bloggplattform. Med det sagt erbjuder både WordPress och Wix nu bloggfunktioner, så det är verkligen upp till personliga preferenser vilken du väljer.

7. Behöver du funktioner för e-postmarknadsföring?

Om du behöver funktioner för e-postmarknadsföring (dvs. om du vill samla in e-postmeddelanden från besökare) kommer antingen WordPress eller Wix att fungera för dig eftersom båda plattformarna erbjuder plugins som gör det möjligt att göra detta.

8. Behöver du integrering med sociala medier?   

Om integrering av sociala medier är viktigt för dig, kommer båda plattformarna att fungera lika bra eftersom de båda erbjuder plugins som gör det möjligt att integrera sociala medier. 

9. Vilken typ av support behöver du?  

Om det räcker med självhjälp har båda plattformarna omfattande dokumentation och aktiva användargrupper som är villiga att hjälpa till. Men om professionell support är nödvändig kan Wix vara det bättre alternativet eftersom de erbjuder 24/7 telefon- och e-postsupport. 

10. Finns det några andra faktorer som är viktiga för dig?   

Andra faktorer som kan påverka ditt beslut är saker som prissättning, marknadsföring, skalbarhet, säkerhet osv. 

Slutsats

Om du har en liten budget är Wix förmodligen det bästa alternativet. Deras kostnadsfria plan är tillräckligt omfattande för att få jobbet gjort. WordPress har också en gratis plan, men den är inte lika omfattande. Om du är villig att spendera lite mer är WordPress det bättre valet på grund av dess flexibilitet och skalbarhet. Men i slutändan beror allt på dina behov och mål. Använd dessa 10 frågor för att avgöra vilken plattform som är rätt för dig.

Mjukvara
Dela:

NYHETSBREV

VI JOBBAR MED DAGENS TECH

Anna Dovre Skribent
Victor Wennberg Affärschef och digital strateg
Therése Berglin Skribent
Fredrik Montell SKRIBENT
Tina Hjort Svensson Skribent

RELATERADE ARTIKLAR

ANNONS