Artiklar, reportage och inspiration om den digitala världen och tech

ANNONS

Anställa en SEM-specialist, vad är viktigt att tänka på och 2 utbildningar att ha koll på.

Artikelserie (2/2)

Arbete & Karriär
SPONSRAT INNEHÅLL
Dela:
För: Hiroy AB

SEM (Search Engine Marketing) är en viktig marknadskanal i många företag och därför blir rekryteringen av SEM-specialister till teamet oerhört viktigt.

Att jobba med betalda placeringar i sökmotorer är ett heltidsjobb om resultatet skall vara på topp och effekten av varje spenderad marknadsföringskrona spelar roll. Detta är något fler och fler företag anammat och rekryterar nu SEM-specialister till sina marknadsteam.

Hur duktig en SEM-specialist är, är väldigt svårt att säga. Det handlar lika mycket om tekniska färdigheter i systemen, den analytiska förmågan som det handlar om förmågan att förstå hur kanalen kan användas för just ditt företag och i just din bransch.

Att anlita en SEM-specialist är ofta ett stort beslut för företag, så det är viktigt att tänka på följande faktorer:

  • Är SEM-specialisten bekant med den bransch som du är verksam inom? Leta efter någon som har erfarenhet inom just ditt område och som förstår både de aktuella trenderna och de bästa metoderna som är unika för din sektor.
  • Finns en meritlista med framgångsrika resultat? Se till att kolla in deras tidigare arbete och analysera de företag som specialisten tidigare arbetat för. Hur presterar dessa? Vilka var de stora insikterna i arbetet med dessa företag?
  • Vilken typ av utbildning och certifieringar har de? Många SEM-specialister har specialiserad utbildning eller certifieringar som bevisar deras expertis. Det är viktigt att hitta någon som kan hålla sig uppdaterad om alla förändringar som sker inom sökmotormarknadsföring. Det krävs både intresse och know-how.
  • Stämmer deras mål överens med dina? Diskutera den övergripande strategin och ställ tydliga förväntningar på hur framgång ser ut innan du anställer.

Med bemanningsföretaget HIROY kan du bemanna avdelningen med en erfaren SEM-specialist – blixtsnabbt! Att bemanna med en konsult kan både vara en permanent lösning eller en perfekt lösning under den tid rekryteringsprocessen pågår.

Det blir allt vanligare att företag väljer att bemanna sina marknadsavdelningar helt eller delvis. Anledningen är många gånger att kompetensbehovet varierar utifrån var tids fokus. Även medielandskapet förändras ständigt vilket kräver nya kompetenser som ofta behöver tillsättas snabbt. HIROY berättar att deras konsultdatabas består av +500 konsulter, de flesta med över 5 års erfarenhet inom sitt område.

HIROY erbjuder både bemanning och rekrytering och många kunder väljer att bemanna roller långsiktigt eller under tiden rekryteringsprocessen för en permanent lösning pågår.

Vill du komma igång snabbt och minimera risken att få fel medarbetare på plats – kontakta HIROY idag och ta reda på om rätt person är tillgänglig för ditt företag!

Slutligen några populära utbildningar som kan ligga till grund hos en duktig SEM-Specialist.

MEDIEINSTIUTET – SEO/SEM – 16 veckor och 40p (YH)

Kursen omfattar både organisk trafik, dvs hur man lyckas erhålla trafik som är kostnadsfri och hur man annonserar på sökmotorer dvs du lär dig att skapa effektiva annonser för rätt sökord till rätt målgrupp vid rätt tidpunkt. Du får även möjligheten att certifiera sig i annonsplattformen Google Ads.

Läs mer hos Medieinstitutet

IHM – Marknadskommunikatör, Digitala Medier – 1,5 år

Praktisk kommunikation och marknadsföring, 30 YHP (6 veckor)
Textproduktion för digitala kanaler – språk, praktiskt skrivande och copy, 30 YHP (6 veckor)
Grafisk och visuell produktion för digitala plattformar, 40 YHP (8 veckor)
Webbproduktion, 20 YHP (4 veckor)
Digital marknadsföring, 50 YHP (10 veckor)
Uppföljning och analys i digitala plattformar, 20 YHP (4 veckor)
Juridik, 5 YHP (1 veckor)
Lärande i arbete 1, 50 YHP (10 veckor)
Examensarbete, 25 YHP (5 veckor)
Lärande i arbete 2, 50 YHP (10 veckor)

Läs mer hos IHM

Arbete & Karriär
SPONSRAT INNEHÅLL
För: Hiroy AB
Dela:

NYHETSBREV

VI JOBBAR MED DAGENS TECH

Anna Dovre Skribent
Victor Wennberg Affärschef och digital strateg
Therése Berglin Skribent
Fredrik Montell SKRIBENT
Tina Hjort Svensson Skribent

RELATERADE ARTIKLAR

ANNONS
Hiroy är ett få renodlade svenska rekryterings- och bemanningsföretagen inom digital marknadsföring. Hiroy är ett få renodlade svenska rekryterings- och bemanningsföretagen inom digital marknadsföring.
Arbete & Karriär
SPONSRAT INNEHÅLL
”Bemanning och rekrytering av digitala experter och marknadsfolk, det är det vi kan”. Dagenstech.se har träffat HIROY!

När det kommer till det skiftande digitala marknadsföringslandskapet så krävs det att företag anställer personer med olika färdigheter i stället för att bara anställa kandidater med fokus på teknik. Även om teknisk kompetens är viktig i alla digitala roller är det lika viktigt att anställa kandidater som också har kreativitet, intuitivt beslutsfattande och analytiskt tänkande - alla egenskaper som kan bidra till att ge nya perspektiv, idéer, och lösningar. Men hur hittar och attraherar företagen rätt talanger? Dagens Tech har träffat HIROY för prata om bemanning och rekrytering inom marknadsföring.

Att ha en strukturerad kalender ger goda förutsättningar för att vara effektiv. Att ha en strukturerad kalender ger goda förutsättningar för att vara effektiv.
De bästa kalenderapparna till Mac/Iphone (Apple) för 2023

När vi nu börjar det nya året är det dags att börja organisera våra liv och företag för att lyckas år 2023. För att underlätta det borde vi hitta de bästa verktygen. Apples datorer och enheter är kända för sitt användarvänliga gränssnitt och sin eleganta design, så det är ingen överraskning att de erbjuder några av de bästa kalenderapparna på marknaden. I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa tips på de bästa online-kalendrarna för din Mac eller iPhone år 2023. Oavsett om du letar efter ett enkelt sätt att hålla koll på ditt schema eller om du behöver en mer robust app med funktioner som uppgiftshantering och team-samarbete har vi allt du behöver. Låt oss komma igång!

ANNONS